fbpx
Kartouch

De kracht van testimonial video’s

Geen betere ambassadeurs voor je bedrijf dan je eigen tevreden klanten! 

Tevreden klanten zorgen namelijk voor goede (mond-tot-mond)reclame en bouwen op deze manier je reputatie op.

We kennen allemaal de bekende ‘sterretjes’ waarmee klanten kunnen aangeven hoe tevreden ze zijn over je dienst of product. 
Maar heb je er wel eens aan gedacht om je klanttestimonials vast te leggen in testimonial video’s? 

Daarmee zet je reviews om naar video en dat biedt heel wat voordelen. 

Testimonial video’s

Een getuigenis of testimonial laat een klant aan het woord over zijn positieve ervaringen met een bepaald product, dienst of bedrijf. 

Belangrijk hierbij is dat het gaat om aanbevelingen door gewone consumenten. 

Testimonial video’s zijn korte video’s waarin je klanten aan het woord laat over de dienst en/of het product dat ze bij jou hebben afgenomen en hun ervaringen daarbij. 

Waar je bij een online review je klanten alleen een score en een woordje uitleg kunt vragen, biedt een testimonial video veel meer mogelijkheden en voordelen.

Emotionele connectie

Testimonial video’s kunnen zorgen voor een diepere emotionele connectie met je bestaande en (potentiële) nieuwe klanten. 

Je laat een authentiek verhaal zien van een bestaande, echte klant en dat komt altijd beter over dan wanneer je zelf vertelt. 

Mensen doen vaak heel wat (online) research voor ze overgaan tot een aankoop, en met een testimonial video kan je de doorslag geven omdat het meer voor een emotionele connectie zorgt én geloofwaardiger is dan een geschreven tekst. 

Consumenten hebben bepaalde verwachtingen over je producten en diensten, en met testimonial video’s bewijs je dat jouw product aan hun verwachtingen kan voldoen. Het gaat niet om het product zelf en de feiten, maar om de ervaringen van je klanten ermee. 

En die ervaringen kan je op een meeslepende manier delen in een testimonial video. 

Authenticiteit

De belangrijkste reden waarom testimonial video’s zo goed werken is omdat ze authentiek zijn.

Je krijgt een échte klant te zien die zijn ervaringen deelt. Daarom werk je ook beter niet met volledig uitgeschreven tekst. Zo komt de boodschap veel natuurlijker over.

Aan de hand van een script leg je natuurlijk wel de grote lijnen vast.

Anitasince1886_5-1024×683

Goed voor je reputatie

Mensen zijn kuddedieren: we gaan graag af op wat een ander als goed heeft ervaren. 

Zo laat je andere mensen het product als het ware eerst uittesten voordat je het zelf probeert. 

Je hebt waarschijnlijk zelf ook al wel eens een product gekocht op aanraden van vrienden of familie. Testimonial video’s spelen hier handig op in omdat ze de persoon achter de review laten zien.

 

JE testimonial bespreken?

Betere verspreiding

Een testimonial video biedt veel meer mogelijkheden tot verspreiding en daarmee bereik je ook een veel breder publiek. 

Een video is interessant om op je website en je social mediakanalen te delen, of je kan het zelfs verwerken in een nieuwsbrief. Een video is bovendien veel beter deelbaar en opvallender dan een geschreven tekst of een statische foto.

 

Testimonial video’s: aandachtspunten

Enkele tips voor een succesvolle testimonial video

  • Laat de klant aan het woord: probeer om de video niet over je bedrijf of product te laten gaan, maar echt over de klant en zijn ervaringen ermee. Zorg ervoor dat de klant concrete voorbeelden geeft.
  • Authenticiteit is key: je kan nog zoveel tijd en moeite steken in een testimonial video, als het allemaal niet echt en ongeloofwaardig overkomt, heb je er niets aan. Je blijft zoals gezegd dus best ver weg van een ingestudeerde tekst die je klanten aframmelen. Laat klanten hun verhaal doen en zorg vooral dat ze zich op hun gemak voelen. 
  • Testimonial video’s vragen natuurlijk nog altijd de nodige voorbereiding: denk na over welke klanten je zou kunnen aanspreken voor een testimonial, wat het ‘probleem’ is dat deze klanten hebben kunnen oplossen door jouw product of dienst, waar en hoe je gaat filmen, of je hier hulp bij nodig hebt…
  • Verspreid je testimonial video’s op verschillende kanalen zodat ze zoveel mogelijk (potentiële) klanten kunnen bereiken. 

 

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043