Facebook-video inzetten? Lees hier hoe!

Waar bedrijven vroeger massaal investeerden in offline marketing, wordt tegenwoordig veel meer budget besteed aan bijvoorbeeld Facebook-video’s. Wist je dat alle Facebook-video’s samen voor meer dan 28 miljard views  zorgen op weekbasis!

Maakt jouw bedrijf nog geen gebruik van video’s op Facebook? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen!

First things first: Keep it short!

De grootste waarde van een videocampagne zit in de eerste drie seconden! Zorg er dus eerst en vooral voor dat je doelpubliek snel wordt getriggerd en weet waarover het gaat.

Een groot percentage van de Facebook-gebruikers gebruikt het platform via een mobiel toestel. Smartphonegebruikers zijn selectiever dan computergebruikers en scrollen vaak snel door, waardoor veel informatie verloren gaat of slechts in de vlugte wordt bekeken.

Wil je toch dat deze gebruikers jouw Facebook-video zien? Then keep it short and simple!

  • Maak video’s van maximaal één minuut.
  • Plaats zowel aan het begin, als het einde van je Facebook video een call to action.
  • Zorg voor een korte en krachtige boodschap.

Verder scoor je ook altijd met een prikkelende en kwalitatieve coverfoto die aanzet om jouw Facebook-video te bekijken.

Keywords & ondertiteling zijn een must

Een goede Facebook-video heeft onder meer als eigenschap dat deze zich onderscheidt van de concurrent. Dit doe je in de eerste plaats door een goed doordachte en geoptimaliseerde video te bedenken, maar ook door op ‘technisch’ niveau een aantal zaken in het oog te houden.

Het gebeurt nog zeer dikwijls dat bedrijven hun video script omzetten in een spectaculaire Facebook-video, maar dat hier zeer weinig interactie rond ontstaat. 

De reden? Hun video trekt te weinig aandacht om de kijker deze effectief tot het einde te doen uitkijken.

Daarnaast speelt Facebook video’s af zonder geluid.

Hierdoor scrollen veel gebruikers gewoonweg door omdat ze toch niet horen waarover de video gaat. Door keywords en ondertiteling in je Facebook-video te integreren, omzeil je dit probleem. 

Een uitnodigende titel, enkele kernwoorden en het gebruik van ondertitels zijn cruciaal om je publiek te informeren over de inhoud van je video en hen te overtuigen om deze helemaal tot het einde uit te kijken!

Ook zin in een
snelle hap?

Maak je Facebook-video exclusief en shareable

Een video delen die ook op de nationale tv verschijnt, heeft geen exclusieve waarde voor je doelgroep. Zorg dus dat jouw publiek via Facebook een boodschap ontvangt die op geen enkel ander kanaal gedeeld wordt. Op deze manier creëer je een community-gevoel en zal jouw bedrijf langer top of mind blijven bij jouw publiek!

Bouw verder een hoog shareability-gehalte in, zeker nu Facebook de richtlijnen heeft veranderd voor posts. Video’s met meer engagement en comments zullen in de toekomst hoger gaan scoren in het nieuwsoverzicht.

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043

CONTACT