fbpx

Haal het beste uit je evenement met eventvideo’s

Organiseer je regelmatig een evenement met jouw onderneming? Dan weet je zonder twijfel dat dit de perfecte gelegenheid is om je werknemers, klanten, prospecten en partners op een georganiseerde manier samen te brengen!

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes

Events bieden de gelegenheid voor gelijkgestemde personen om informatie en kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Het perfecte moment dus om deze input als content idee te gebruiken en enkele eventvideo’s te shooten die je de volgende weken of maanden kan inzetten voor een video marketingcampagne!

Veel bedrijven laten de kans om eventvideo’s te maken helaas links liggen. Ze beperken zich enkel tot het maken van een aftermovie en ondernemen verder weinig actie. Een gemiste kans!

Wil jij de deze gelegenheid om eventvideo’s te maken wél benutten? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Dit doe je onder meer door op voorhand te bepalen welke content je wil samenstellen en welke doeleinden je wil behalen met jouw event video’s.

Hieronder alvast enkele mogelijkheden:

  • klant testimonials
  • presentaties
  • interviews
  • sfeervideo’s

Klanttestimonials

Voor de start van je evenement, kan je aan enkele van jouw klanten vragen of ze op het evenement willen deelnemen aan de opname van een testimonial. Op die manier plaats je niet alleen jouw onderneming, maar ook die van hen in de picture. Als dat geen win-winsituatie is!

Presentaties

Zijn er gastsprekers aanwezig op je evenement? Dan loont het de moeite om hun presentaties vast te leggen op een event video.

Deze beelden kan je later gebruiken voor een campagne, een mailing naar de aanwezigen of ter publicatie op je website voor degenen die niet aanwezig waren op het evenement

Interviews

Verder is het ook altijd aangewezen om een video-interview af te nemen met experts uit je vakgebied, moesten deze aanwezig zijn op jouw evenement.

Experts die positief spreken over jouw bedrijf of evenement, zorgen voor meer geloofwaardigheid en kwaliteit bij prospects, waardoor deze sneller zullen beslissen om samen met jou in zee te gaan.

Ook zin in een
snelle hap?

Sfeervideo: aftermovies en eventvideo’s

Ten slotte scoren sfeervideo’s zeer hoog in het lijstje van de eventvideo’s. Je laat de aanwezigen immers terugdenken aan de aangename sfeer die heerste op jouw evenement, en tegelijkertijd heb je waardevol beeldmateriaal om een branded campagne voor jouw bedrijf op te zetten.

Ook ‘sfeervideo’s on the go’ zullen meer en meer aanwezig zijn in de toekomst. Door live beelden van het evenement te delen, toon je de menselijke kant van je bedrijf en geef je de mensen die niet aanwezig waren, toch nog het gevoel erbij te zijn!

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

+32 486 36.58.96
hello(@)kartouch.be

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043