fbpx

DUCOBOX ECO, 8 KEER DUIDELIJK

Explainer animatiereeks voor ventilatiespecialist Duco NV

EXPLAINER ANIMATIONS

Onze uitdaging?
De werking van de nieuwe ventielatiewarmtepomp, Duco Ecobox, begrijpbaar maken voor de consument. Tevens waren zij op zoek naar uniformiteit rond de duurzame communicatie van hun merk.

Strategie?
We opteerden voor online en offline aanpak van hun contentdisributie. Een eerste injectie volgt in de aanloop van de bouwbeurs Batibouw. Online werken we verder om het betrouwbare imago van Duco te versterken door in te zetten op uitleg video’s.

Aanpak?
– 8 Nederlandstalige en 8 Franstalige begrijpbare explainer animaties die de techniciteit en werking van de ventilatiewarmtepomp eenvoudig en simplistisch vertalen verzamelt op een dedicated landingspage
– De realisatie van een herkenbare mascotte die de communicatie van de Duco Ecobox voor zijn rekening neemt.

 KLANT: DUCO NV – www.duco-ventilatiewarmtepomp.be

 

Uitwerking_Duco02

GEWOONWEG SIMPEL. COMPLEXITEIT HERLEID.

De veelzijdigheid van de Ducobox is enorm. Die veelzijdigheid maakt de werken tot een complexe materie. Om die informatie te verwezenlijken, creërden we korte en begrijpbare content die de aandacht van de kijker trekt. 

De animaties vertalen telkens een technisch verhaal op een simplistische manier. Aan de hand van unieke illustraties en de implementatie van 2D teksten hebben deze animatievideo’s een laagdrempelig karakter.

Uitwerking_Duco

HELLO DUCO SPECIALIST

Een eigen karakterillustratie kan meer eigenheid en awareness creëren. Om de video’s te ondersteunen en de huisstijl door te trekken, hebben we de karakterillustratie omgetoverd tot de ventilatiewarmtepomp specialist.

AND BEYOND

Een karakterillustratie is een duurzame investering. Naast online content, kan een mascotte ook ingezet worden als offline karakter. Op de standenbeurs Batibouw werd hij ook ingezet als expert. Zo werden de video’s en de Duco-specialist ingezet en zorgden we ervoor dat Duco heel herkenbaar te zien was.

© MP Productions
© MP Productions
© MP Productions
© MP Productions

Samen je ANIMATIE uitwerken?

MEER INSPIRATIE

  • Veilig het nieuwe jaar in
  • Magic Christmas
  • Pikoo animatie
  • Bouwmaterialen met avies
  • Meet Oeti!
  • Mijn Warm Huis