fbpx
photo-1504805572947-34fad45aed93-e1561973399823

Vacature-video:

een originele manier om personeel te werven

In de war for talent is het cruciaal om op te vallen met je vacature om kandidaten aan te trekken. En niet alleen méér kandidaten, maar ook de juisteEen vacature-video kan zoveel meer over je bedrijfscultuur en aanpak zeggen dan een saaie vacaturetekst zoals je die gewoonlijk ziet. Potentiële werknemers weten meteen ook veel sneller of de job bij hen past

Daarnaast is het ook positief voor je employer branding in het algemeen. Een eerlijke getuigenis van een werknemer komt overtuigender over dan wat je als bedrijf over jezelf zegt of schrijft. 

Ontdek hier waarom een vacature-video zo’n goed idee is.

Waarom video inzetten voor je wervingscampagne?

1. Grotere zichtbaarheid

Door je vacature-video te optimaliseren voor SEO, ben je vindbaar in Google én YouTube.

Je kan dit onder meer doen door de gesproken tekst uit te schrijven in de beschrijving, of ondertitels te voorzien. De ondertitels zijn vooral goed als je je video gaat delen op sociale media platformen. Zo kunnen mensen die zonder geluid kijken, ook volgen.

Vacature-video’s zullen ook sneller gedeeld worden op social media dan ‘gewone’ geschreven vacatures. Het is met andere woorden de perfecte manier om op te vallen en snel de geschikte kandidaat te vinden!

Wervingscampagne voor CM

Logo_CM

2. Opvallend

Door vacatures met video te promoten ben je veel beter zichtbaar dan met tekst- of beeldadvertenties.

Mensen zullen sneller geneigd zijn om erop te klikken omdat het opvalt: het grootste deel van de bedrijven werkt namelijk nog steeds met geschreven vacatures en niet met vacature-video’s.

Daardoor zullen kandidaten je vacature-video ook beter onthouden.

3. Employer branding

Via video krijgt een anders eerder droge boodschap meteen een extra dimensie.

Dankzij vacature-video’s kan je op een leuke en ongedwongen manier laten zien wat voor bedrijf je bent. Het toont meteen ook dat je bereid bent om te investeren in nieuw talent. En dat kan alleen meer goed zijn voor je imago, toch?

Je trekt ook betere kandidaten aan omdat ze al een beter idee hebben van hoe je bedrijf eruit ziet en wat de job precies inhoudt. Kandidaten kunnen namelijk niet alles afleiden uit een traditionele vacature, en in de meeste gevallen geven websites en social media-kanalen ook niet het volledige plaatje.

Een vacature-video geeft een stuk méér prijs over je bedrijfscultuur en de werkomgeving, en geeft mensen een blik achter de schermen. Daarom is het ook altijd een goed idee om in je vacature-video ook je bedrijf te tonen.

JOUW WERVING UITWERKEN?

Vacature-video’s: concrete tips

  • Denk op lange termijn:
    Neem je algemene visie en missie van je onderneming mee in je vacature-video. Zo kan je deze recupereren voor je toekomstige wervingsvideo’s. Dat bespaart tijd en geld! 
  • Wees origineel en creatief.
    Het is niet omdat je een video gebruikt, dat het automatisch goed zit. Als je de bedrijfsleider gewoon de vacaturetekst laat voorlezen, zit je nog altijd met een saaie vacature. Geef het iets extra, think outside the box.
  • Wees authentiek.
    Met een video zal je nog sneller door de mand vallen als je je anders voordoet dan je bent. Een werknemer die afleest hoe geweldig je bedrijf is, komt niet bepaalt geloofwaardig over. Blijf trouw aan jezelf.
  • Gebruik humor. Werkt altijd.

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

+32 486 36.58.96
hello(@)kartouch.be

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043