fbpx
photo-1504805572947-34fad45aed93-e1561973399823

VIDEOMARKETING: 9 VALKUILEN OM TE VERMIJDEN?

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. En in de wereld van videomarketing hoef je zelfs niet één keer met je hoofd tegen de muur te lopen. Door te leren uit de fouten van anderen, kun je meteen de juiste stappen zetten, zonder trial and error.

Met de onderstaande tips voor videomarketing, vermijd je alvast de meest voorkomende fouten. 

Benieuwd? 

1. Te veel jargon schrikt af

Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijfsvideo maakt, verval je al snel in vakjargon. Voor jezelf lijkt alles vanzelfsprekend, maar voor de kijker is dat niet altijd zo.

Daarom vermijd je het best overmatig gebruik van vakjargon. Je wilt namelijk niet dat kijkers zich dom voelen na je video, of er eigenlijk nog minder van snappen. Een handvol iets meer ‘technische’ termen kan natuurlijk wel,  maar leg ze dan steeds helder uit.

2. Ga voor een mix van informatie, humor en emotie

Online video’s kun je nog het best vergelijken met reclamevideo’s of tv-programma’s. Een langspeelfilm is vaak uit den boze.

Maak een korte video, waarin genoeg gebeurt om de aandacht van de kijker vast te houden. Zorg voor een boeiende, snelle video, en verander regelmatig van perspectief. Zo raakt de kijker niet gemakkelijk afgeleid.

Bovendien kan je ook steeds humor en emotie overbrengen in je video. Dergelijk beeldmateriaal scoort goed, en je boodschap komt ook beter over.

 

3. Voorzie een call-to-action

Zonder calls-to-action is je video zo goed als nutteloos. Je hebt de video toch gemaakt met een bepaald doel? 

Ga er niet van uit dat mensen zelf kunnen afleiden wat de gewenste vervolgstap is, maar vermeld het in de begeleidende tekst, de titel of op het einde van je video. 

Zo maak je de stap voor de kijker heel wat kleiner, én haal je meer leads binnen. Een win-winsituatie!

 

OOK ZIN IN EEN SNELLE HAP?

4. Zorg voor een goede fanbasis

Het kan allemaal wel zijn dat video’s sneller gedeeld worden, maar wat als niemand het doet? Of erger nog, wat als niemand de video ziet? 

Daarom is het belangrijk om vooraf je bereik verder uit te breiden. Wil je bijvoorbeeld je video delen op Facebook, maar heb je nog niet zoveel volgers? Dan werk je hier best eerst aan, voor je de video deelt. 

 

5. Een gepersonaliseerde video

TNS_Overnkroketten_NED_CC.00_00_26_12.Still001

Wanneer je een video voor je bedrijf aanmaakt, doe je dat meestal niet voor jezelf. 

Je hebt een bepaalde doelgroep voor ogen die je graag wil bereiken.

‘What’s in it for me?’ moet dan ook meteen duidelijk zijn voor je publiek. Dit kan je doen door een bepaald probleem dat leeft bij je doelgroep, op te lossen in je video. 

Probeer te vermijden dat je alleen content maakt die jij wilt maken, zonder dat je weet of er interesse is bij je doelgroep. Met een gepersonaliseerde video spoor je de kijker alvast aan om over te gaan tot de actie die je (hopelijk) geïntegreerd hebt.

6. Wees interessant

Het is tegenwoordig vechten voor aandacht, zeker online. 

Dat is voor video niet anders. 

Zorg ervoor dat je video opvalt en onthouden wordt. Stel de juiste vragen om voor interactie te zorgen en maak de inhoud herkenbaar. 

Door nieuwe invalshoeken of andere perspectieven te bieden, trek je meteen meer kijkers aan. Zo verdwijn je als bedrijf niet in de massa.

 

7. Goed begonnen is half gewonnen

Het moet meteen in de eerste paar seconden van je video duidelijk zijn waar hij over gaat, anders haken mensen af. Dwaal niet al te veel af, maar kom meteen to the point.

Kies ook voor één thema per video; één probleem, één voorbeeld, één oplossing en één call-to-action. 

Dat maakt de boodschap voor de kijker heel duidelijk.

Merk je dat je te breed begint te gaan? Dan splits je de video beter op in verschillende video’s. Eventueel kan je in de verschillende video’s naar de andere verwijzen. Zo zet je de kijker aan om ook die te bekijken.

 

8. Kort maar krachtig

Naast een heel groot aanbod aan video, wordt het ook steeds moeilijker om de aandacht van de kijker vast te houden. 

Maak daarom geen video’s die 20 minuten duren, puur om uit te leggen waarom je product zo geweldig is. 

Je wilt waarschijnlijk alle mogelijke argumenten in je video stoppen, maar dit heeft eerder een negatief dan een positief effect.

Een ideale duurtijd richt zicht naar de 60 seconden, zo kan de kijker zijn aandacht erbij kan houden. Als het te lang wordt, splits je de video beter op. 

 

9. Zet je bedrijf of merk in de kijker

Marketing is als een visitekaartje voor je bedrijf of merk, en dat geldt ook voor video. Zet jezelf in de verf, zodat de kijker meteen doorheeft wie of wat je bent en voorstelt.

Zorg dat je bedrijf en merk herkenbaar zijn in je video’s. Dat kan je bijvoorbeeld doen door je huisstijl te gebruiken. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om het logo van je bedrijf te verwerken in je beeldmateriaal, wat meteen voor herkenning zorgt!

Zo, met deze nuttige tips voor videomarketing kan je alvast goed van start. Nog vragen? Contacteer ons gerust, we helpen je graag verder.

 

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043