fbpx
meisje

Waarom video

Van bedrijfsfilms & animatievideo’s tot explainers zelfs eventvideo’s: almaar meer bedrijven zien het belang van video als onderdeel van hun online strategie. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

button

WAAROM VIDEO?

Van bedrijfsfilms & animatievideo’s tot explainers, testimonials en zelfs event-video’s: almaar meer bedrijven zien het belang van video als onderdeel van hun online strategie. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

button
sterke-arm

THE POWER OF VIDEO

 • Doelpubliek op een creatieve manier bereiken
 • Grote sociale deelbaarheid
 • Intern als extern
 • Betere zoekresultaten
 • Beelden blijven beter hangen

BUILDING MEANINGFUL
DIGITAL EXPERIENCES

Boeiende verhalen vertellen met video gaat hand in hand met een waterdicht concept. Vertrouwen op een team die het meest uit je idee zal kunnen halen en je van je sokken blazen is dus niet onbelangrijk.

Onze verhalen creëren we niet alleen. Dat doen we samen met jou.

Don’t forget
your strategy!

BUILDING MEANINGFUL
DIGITAL EXPERIENCES

Boeiende verhalen vertellen met video gaat niet enkel over de samenwerking met het beste productiehuis of het inzetten van het meest bekwame team. Het gaat ook over het kiezen van degene die het meest uit je idee zal kunnen halen en je van je sokken kan blazen.

Onze verhalen creeeren we niet alleen. Dan doen we samen met jou.

paper-mobile

Don’t forget
your strategy!

VIDEO INSPIRATIE

 • Hole in One
 • TNS food
 • Tony Goetz
 • Christelijke Mutualiteit
 • Branded reeks voor Anita Sportwear
 • Branded video voor NXT-PRO
 • Social media video voor The One

Uitpakken met videoproducties? Da’s een slimme zet. Video is namelijk al jaren aan een stevige opmars bezig.

Dat komt doordat steeds meer bedrijven de kracht van video marketing en videoproducties ontdekken. Video slaagt er namelijk veel beter in dan eender welk ander medium om de aandacht van je doelpubliek naar zich toe te zuigen. En dus worden videoproducties een almaar belangrijk deel van je marketingstrategie. Hoe videoproducties je helpen om je merk beter uit te dragen? Simpel: maar liefst 95 procent van de kijkers onthoudt de boodschap van een video. In het geval van teksten bedraagt dat percentage slechts 10 procent!

We zijn zelfs zo gek van video dat de cijfers er niet om liegen. Op social media genereert video gemiddeld 48 procent meer views en maar liefst 65 procent meer interacties dan tekst. Als je dus écht je bereik wilt maximaliseren, dan zijn video en videoproducties de way to go. Het mooie aan dit alles: als jij een verhaal hebt, kan je er een video van maken.

Video is dan ook een fantastisch divers en flexibel instrument. Voor het ene verhaal maak je een kort animatiefilmpje, voor het andere dan weer een langere videoproductie. Voor iedereen is er wat wils.Maar video is meer dan alleen maar flexibel. Het is ook het ideale middel om een gezicht te plakken op je bedrijf. Je doet niet graag zaken met een bedrijf, maar wel met mensen.

Door je merk visueel in beeld te brengen middels videoproducties, kweek je vertrouwen bij je doelgroep. Op elk kanaal dat jij inzet in je communicatiestrategie, is video inzetbaar. Op social media smullen we van korte how to video’s, op YouTube kijken we alles dat interessant is.
Maar video en videoproducties kun je ook als hulpmiddel voor je salesafdeling inschakelen. Zeker als het om abstracte informatie gaat. In die gevallen illustreren beelden veel beter dan woorden waar het om draait. Video is ook een must have in digitale tijden. Google zwaait de scepter. Hoe beter jij je aanpast naar hun normen, hoe zichtbaarder je bent.

Daar speelt video een belangrijke rol in. We kijken namelijk heel graag video. Wanneer we het tegenkomen op een webpagina, zijn we geneigd om langer op die pagina te blijven om het filmpje te bekijken. Dat is een teken voor Google dat je interessante inhoud hebt aan te bieden, een duidelijk signaal dat jij hoger in de zoekresultaten moet eindigen.

Uit onderzoek blijkt zelfs het volgende:

 • Meer dan de helft van alle marketeers bestempelen videoproducties als hét medium met het hoogste rendement.
 • Bedrijven die inzetten op video, groeien zo’n 49 procent sneller dan zij die het niet doen.
 • 64 procent van de consumenten koopt iets aan nadat ze er een video over zagen.
 • 85 procent van alle video’s op Facebook bekijken we zonder geluid. Stem je videoproductie daar zeker op af!
 • Meer dan 1 miljard YouTube-gebruikers kijken meer dan 500 miljoen uur video per dag.

Kortom, we houden van video en van merken die het gebruiken in hun communicatiestrategie.
Maar met videoproducties moet je ook bedacht te werk gaan.
We zeiden het al: steeds meer bedrijven zetten in op video marketing. Daaronder vallen ook jouw concurrenten. Maar wanneer jij ermee begint, wil je natuurlijk graag uniek zijn. Je wilt opvallen in de markt. Dat doe je niet door dezelfde formats te volgen die je concurrenten hanteren. Dat doe je door een sterke strategie uit te tekenen.
Als je daar een sparpartner voor nodig hebt, staat Kartouch voor je klaar!

TALK ABOUT
YOUR STORY

TALK ABOUT
YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

+32 486 36.58.96
hello(@)kartouch.be

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043