Waarom video een onderdeel hoort te zijn van je content marketingstrategie?
6 redenen!

“Content Marketing is a strategic marketing approach focused on creating and distributing valuable, relevant, and consistent content to attract and retain a clearly-defined-audience – and, ultimately, to drive profitable customer action.”

Dit is de definitie van content marketing volgens Joe Pulizzi van het Content Marketing Institute (CMI), niet de minste dus.

Het is niet zo dat je top-of-mind bent bij je publiek als je eenmalig content deelt.

De sleutel voor een content marketingstrategie is het inzetten van verschillende soorten content, waarbij je verschillende middelen en kanalen gebruikt. Vervolgens komt het erop aan om te herhalen, herhalen, en nog eens herhalen.

Eén van de middelen die je zeker moet inzetten bij een content marketing strategie is video. Video wordt vaak gezien als iets extra, maar als je bijvoorbeeld weet dat YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld is, wordt het belang van video in je content marketingstrategie meteen duidelijk.

Meer engagement

Mensen zijn meer betrokken bij video dan bij tekst of afbeeldingen.

Ze kijken ook langer naar video’s én zijn veel meer geneigd om te reageren op de video of hem te delen.

Visuele content zorgt sowieso voor meer engagement, en met bewegende beelden sta je nog een stapje verder.

Case: NXT-PRO
Videoreeks voor social media met motion graphics integratie

Meten is weten

Het gebruik van video op je website houdt mogelijkheden in voor SEO. Een goed geoptimaliseerde video verhoogt de kansen om om de eerste pagina van Google te verschijnen met maar liefst 53 keer!

Dan moeten je video’s natuurlijk wel geoptimaliseerd worden. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om zoekwoorden te verwerken in je titel en beschrijving.

Verspreiding

Video’s kun je op heel veel verschillende kanalen inzetten.

Denk aan je website, social media, YouTube en natuurlijk ook in mailings. Je kan een video verschillende keren opnieuw gebruiken om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Daarnaast zijn video’s overal snel beschikbaar.

Met online video’s kan je in een korte tijd zoveel meer duidelijk maken dan met tekst. Deze snelheid is één van de redenen waarom video zo populair is bij jongeren.

Case: Gedimat Desmet

Preloader animatie voor Youtube

Social media

Het gebruik van video’s op social media kent een grote opkomst. Het is niet voor niets dat alle grote social media-kanalen erop inspelen. Denk maar aan LinkedIn Native Video, Facebook Watch en recenter ook Instagram TV.

Het delen van video’s op kanalen zoals Facebook, Instagram, en Twitter is een laagdrempelige manier om je bereik te vergroten, en er kan ook mee geadverteerd worden.

Veel verschillende mogelijkheiden met video

Video kan worden ingezet voor veel verschillende toepassingen. Denk aan bedrijfsfilms, testimonials, productvideo’s, how-to video’s, eventvideo’s… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Video houdt de aandacht!

Mensen worden overladen met content, dus het is heel belangrijk om de aandacht te trekken en vast te houden

In tegenstelling tot ingewikkelde informatie op papier, hou je met video wel de aandacht vast. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en een video bekijken kost heel wat minder moeite dan het lezen van een tekst. Mensen willen hapklare informatie waar ze niet te veel moeite voor moeten doen, en dat is precies wat een video kan bieden.

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043

CONTACT