Animatievideo’s

Breng je boodschap op een heldere manier

Animatievideo’s zijn hot! Ze zijn niet alleen perfect om kinderen aan te spreken, maar ook om meer serieuze onderwerpen op een luchtige manier voor te stellen. De laatste jaren is dit type video trouwens steeds populairder geworden omdat ze een effectieve marketingtool blijken te zijn voor verschillende bedrijven.

 

Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer organisaties animatievideo’s zijn gaan beschouwen als onderdeel van hun strategie. De mogelijkheden zijn per slot van rekening eindeloos: je kan ze online delen, maar daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden als achtergrondprojectie op een evenement of beurs.

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van Oeti, een geanimeerd uiltje dat we creëerden voor Kind en Preventie vzw?

SAY HELLO TO OETI !

Het nieuwe karakter voor Kind & Preventie vzw

Met het oog op verjonging en modernisering van de 250 consultatiebureaus binnen België, ging Kind en Preventie op zoek naar handvaten om de interactie tussen ouder met kind, en vrijwilligers te stimuleren.

 

Met de ontwikkeling van Oeti creëerden we een visuele eenheid binnen de consultatiebureaus. Op die manier wordt de taalbarrière doorbroken.

 

 

DE VOORDELEN VAN ANIMATIEVIDEO?

 

Die spreken voor zich.

 

Animatie brengt je boodschap namelijk helder en doelgericht: zo wordt je verhaal op een efficiënte manier tot bij de klant gebracht en is het eindproduct optimaal inzetbaar voor huidige en toekomstige campagnes, via welk kanaal dan ook.

 

Zo denken we aan explainer-animaties of e-learningtrajecten: in korte tijd wordt je boodschap op een eenvoudige, duidelijke manier gecommuniceerd, en door het leuke en laagdrempelige karakter blijft de kijker aandachtig tot het einde.

 

Verder is het ook een regelrechte winnaar om bezoekers naar je website te trekken en je naamsbekendheid te verhogen.

 

Ook niet onbelangrijk tegenwoordig is dat animatievideo’s goed werken op mobiele apparaten. Zo ligt de clicktrough-rate op social media ook hoger bij animatie (of video) dan bij een afbeelding.

Benieuwd naar onze animaties? Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden!

Animaties

JOUW PARTNER VOOR ANIMATIES

 

Heb je een bepaald idee of een bepaalde doelgroep die je wil bereiken?

 

In samenspraak met jou brengen we graag een waterdicht concept tot stand, dat we vervolgens omzetten in een strakke productie. Wij verzorgen jouw project van begin tot einde.


Kartouch helpt je met op maat gemaakte animatievideo’s die goed aansluiten bij je huisstijl en waarbij de boodschap centraal staat. Ook met de verspreiding van het eindproduct steken we graag een handje toe.

ZO KOMEN ONZE ANIMATIEVIDEO’S TOT STAND

  • Een verkennend gesprek waarbij alle ideeën op tafel komen.
  • De inhoud van de productie bepalen.
  • Synopsis door Kartouch.
  • In samenspraak het scenario finaliseren.
  • De opnames.
  • Post-productie.
  • Goedkeuring of correctie.
  • Oplevering in alle formaten.

JOUW IDEE VOOR EEN ANIMATIE GRAAG BESPREKEN?

Get In Touch!