Waarom een video script essentieel is voor een geslaagde video!

Sta je op het punt om met jouw bedrijf een video te laten maken? Zorg dan dat je zeker beschikt over een video script.
Lees snel verder en ontdek waarom!

1. Een goed video script zorgt voor een vlot verloop

De grote meerderheid houdt er geen rekening mee dat het uitschrijven van een goed video script minstens zo belangrijk is als de feitelijke uitwerking zelf. Bedrijven geven vaak aan dat ze de kennis niet hebben om een video script uit te schrijven of dat ze überhaupt de tijd niet vinden in hun drukke agenda om eraan te beginnen.

Resultaat? Je bent langer bezig aan de opnames dan initieel vooropgesteld, er ontbreekt een duidelijk doel in je video, je ontvangt teleurstellende resultaten omdat de video niet overeenkomt met wat je oorspronkelijk in gedachten had, enz.

Zo weet je op voorhand hoeveel tijd alles in beslag zal nemen, kan je zorgen voor een vlotte en snelle afhandeling, en kom je niet voor verrassingen te staan.

2. Een goed video script werkt kostenbesparend

Naast heel veel tijd, bespaart een goed video script je ook nog eens heel veel geld. 

Een goed video script zorgt namelijk dat je toekomt met je vooraf afgesproken tijd en dat je een duidelijk afgelijnd idee op papier hebt.

Bedrijven die daarentegen zonder voorbereidingen aan de opnames van hun video beginnen, merken al snel dat 60 of 90 seconden helemaal niet zo lang zijn als ze eerst dachten. Hierdoor wordt de vooraf afgesproken tijd overschreden en schieten zowel de opnamekosten, als de montagekosten de lucht in. 

Ook zin in een
snelle hap?

3. Een goed video script zorgt voor een doelgerichte communicatie

Door – voorafgaand aan de opnames – voldoende tijd te voorzien voor het creatieve denkproces en het uitdenken van verfrissende verhaallijnen, zal je een beter beeld krijgen van je verwachtingen en op de juiste momenten de juiste interacties weten te creëren. 

Daarnaast ontdek je sneller waar mogelijke pijnpunten kunnen optreden en waar kijkers eventueel zouden kunnen afhaken. 

Bovendien zal het opstellen van een video script je helpen nadenken over de duurtijd, de intentie en formulering van je call to action.

Al deze zaken maken dat je met een duidelijk en afgelijnd plan de studio in kunt en dat je een doelgerichtere boodschap kunt meegeven aan je doelpubliek!

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043

CONTACT