Geen inspiratie voor je video content?

Hier zijn 5 video ideeën!

Elke dag worden er maar liefst vier miljard video’s bekeken op YouTube en Facebook. Tutorials, grappige video’s, behind the scene-shots, reclamevideo’s… Waar je je ook begeeft op social media, je komt steeds wel met video in contact.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat verschillende bedrijven de afgelopen jaren meer en meer hebben geïnvesteerd in dit kanaal. Video heeft zich al meermaals bewezen als één van de meest efficiënte middelen om boodschappen over te brengen en deze op grote schaal te verspreiden.

Maar hoe bepaal je als bedrijf welke video voor jou geschikt is en welke videocontent jouw doelgroep zal aanspreken?

Hieronder helpen we je alvast op weg met een aantal video-ideeën die binnen elke onderneming scoren!

1. Explainer video’s

Bedrijven kiezen er almaar vaker voor om explainer video’s te publiceren in plaats van een gewone handleiding. Waarom? Nobody reads the f*cking manual.

Alleen al om die reden zijn explainer video’s het medium bij uitstek om, aan de hand van eenvoudige videocontent, aan je doelgroep uit te leggen hoe je een probleem oplost met jouw dienst of product. In enkele minuten krijgt de kijker inzicht in hoe hij zelfstandig een probleem kan oplossen, zonder uren aan een papieren handleiding te spenderen.

“85% of the people are more likely to buy a product if they are introduced with an explainer video”

Daarnaast is een explainer video ook het meest populaire video-idee als je merkt dat dezelfde vragen over jouw dienst of product steeds terugkeren. Zijn er bepaalde features niet geheel duidelijk? Leg deze dan uit. Op die manier creëer je niet alleen een communitygevoel met je bestaande klanten, maar ook met je prospects. Je laat hen namelijk zien dat je niets te verbergen hebt en dat je graag op vragen ingaat.

2. Testimonial video’s

“88% of consumers trust online reviews as much as personal recommendations”

Ook de traditionele, offline Word of Mouth-marketing heeft de laatste jaren een verschuiving gekend naar online videocontent. Zo heeft een studie van BrightLocal aangetoond dat maar liefst 88% van de deelnemers online reviews in hetzelfde daglicht ziet als persoonlijke aanbevelingen.

De oorzaak? Door effectief videocontent te tonen van mensen die jouw product gekocht hebben, laat je potentiële klanten zien dat mensen een positieve ervaring met jouw product of dienst hebben gehad. Je vertelt dus niet alleen jouw verhaal als verkoper zijnde, maar geeft ook de mening van anderen mee. 

In dit video-idee wordt jouw verhaal eigenlijk bevestigd door iemand anders. Net dat is het succes van mond-tot-mondreclame. 

Ook zin in een
snelle hap?

3. Behind the scene- of making of-video’s

“People want to connect to other people, not brands.”

Ben je als retailbedrijf bezig met de voorbereiding van een modeshow? Of ben je bezig met de opbouw van je event of beurs? Dan is een behind the scene- of making of-video de perfecte content om te delen met jouw doelgroep.

Consumenten zijn namelijk altijd benieuwd om te zien wat er achter een bedrijf schuilgaat. 

Door hen een kijkje achter de schermen te bieden:

  • Toon je de menselijkheid van je bedrijf;
  • Laat je zien dat er fun op de werkvloer aanwezig is;
  • Zet je de waardering voor jouw team in de verf;
  • Geef je aan dat niet alles binnen jouw bedrijf vlekkeloos verloopt, maar dat er wel gelachen en geleefd wordt.

Kortom, een video-idee om je transparantie en je betrokkenheid aanzienlijk te laten toenemen!

IMG_3347

4. Video’s van nieuwe werknemers

“Employees are the story of your company”

Videocontent waarin je nieuwe of minder bekende werknemers voorstelt, doet het altijd goed bij bestaande en nieuwe klanten. Het laat zien dat je als bedrijf niet alleen belang hecht aan je personeel, maar ook aan de menselijkheid van je bedrijf.

Je wil je klanten laten kennismaken met wie er achter het bedrijf schuilgaat en hen de kans geven om je werknemers te leren kennen. Zo krijgt je bedrijf een gezicht.

Niet iedereen is even enthousiast over het idee om de hoofdrol te krijgen in een video. Kies daarom zorgvuldig de personen uit die je naar voor wil brengen in de video. Natuurlijk kan je met een juiste manier van filmen en monteren ook heel wat bereiken.

5. Seasonal video’s

“Seasonal campaigns are a great opportunity to engage with your customers in a friendly way.”

Seizoensgebonden video’s zijn de format bij uitstek wanneer je top-of-mind wil worden bij je doelgroep, zonder meteen salesgericht tewerk te gaan.

Door op regelmatige basis video’s te verspreiden die inspeelt op een bepaalde periode van het jaar zal de associatie al snel gemaakt worden tussen dat moment en jouw organisatie.

Zo is de periode rond Kerstmis een zeer populaire periode om emotionele boodschappen te verspreiden. Gelukkig zijn er nog 11 andere maanden die elk een reden kunnen geven tot associatie, afhankelijk van jouw niche natuurlijk.

Met dit video-idee zorg je niet alleen voor naamsbekendheid voor je onderneming, maar ook voor sympathie en menselijkheid. Je geeft je doelgroep namelijk het gevoel dat je meer bent dan alleen een bedrijf, en dat je – net als anderen – belang hecht aan de gezelligheid van de feestdagen.

Bovendien zijn seizoensgebonden- of feestdagen-gerelateerde video’s de perfecte manier om je loyale klanten van tijd tot tijd eens te bedanken. Zeker wanneer je aan deze video ook nog eens een persoonlijke twist geeft.

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043

CONTACT