fbpx

Geen inspiratie voor je video content?

Hier zijn 9 video ideeën!

Elke dag worden er maar liefst vier miljard video’s bekeken op YouTube en Facebook. Tutorials, grappige video’s, behind the scene-shots, reclamevideo’s… Waar je je ook begeeft op social media, je komt steeds wel met video in contact.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat verschillende bedrijven de afgelopen jaren meer en meer hebben geïnvesteerd in dit kanaal. Video heeft zich al meermaals bewezen als één van de meest efficiënte middelen om boodschappen over te brengen en deze op grote schaal te verspreiden.

Maar hoe bepaal je als bedrijf welke video voor jou geschikt is en welke videocontent jouw doelgroep zal aanspreken?

Hieronder helpen we je alvast op weg met een aantal video-ideeën die binnen elke onderneming scoren!

1. Explainer video’s

Een explainer video is vaak een korte animatievideo waarin je iets abstract of ingewikkeld op een snelle en begrijpelijke manier uitlegt. Maar je kunt ook perfect inzetten op live action, waarbij je een bepaalde feature van een product uitlicht.

Bedrijven kiezen er almaar vaker voor om explainer video’s te publiceren in plaats van een gewone handleiding. Waarom? Nobody reads the f*cking manual.

Alleen al om die reden zijn explainer video’s het medium bij uitstek om, aan de hand van eenvoudige videocontent, aan je doelgroep uit te leggen hoe je een probleem oplost met jouw dienst of product. In enkele minuten krijgt de kijker inzicht in hoe hij zelfstandig een probleem kan oplossen, zonder uren aan een papieren handleiding te spenderen.

“85% of the people are more likely to buy a product if they are introduced with an explainer video”

Daarnaast is een explainer video ook het meest populaire video-idee als je merkt dat dezelfde vragen over jouw dienst of product steeds terugkeren. Zijn er bepaalde features niet geheel duidelijk? Leg deze dan uit. Op die manier creëer je niet alleen een communitygevoel met je bestaande klanten, maar ook met je prospects. Je laat hen namelijk zien dat je niets te verbergen hebt en dat je graag op vragen ingaat.

2. Testimonial video’s

“88% of consumers trust online reviews as much as personal recommendations”

Ook de traditionele, offline Word of Mouth-marketing heeft de laatste jaren een verschuiving gekend naar online videocontent. Zo heeft een studie van BrightLocal aangetoond dat maar liefst 88% van de deelnemers online reviews in hetzelfde daglicht ziet als persoonlijke aanbevelingen.

De oorzaak? Door effectief videocontent te tonen van mensen die jouw product gekocht hebben, laat je potentiële klanten zien dat mensen een positieve ervaring met jouw product of dienst hebben gehad. Je vertelt dus niet alleen jouw verhaal als verkoper zijnde, maar geeft ook de mening van anderen mee.

In dit video-idee wordt jouw verhaal eigenlijk bevestigd door iemand anders. Net dat is het succes van mond-tot-mondreclame.

3. Behind the scene- of making of-video’s

“People want to connect to other people, not brands.”

Ben je als retailbedrijf bezig met de voorbereiding van een modeshow? Of ben je bezig met de opbouw van je event of beurs? Dan is een behind the scene- of making of-video de perfecte content om te delen met jouw doelgroep.

Consumenten zijn namelijk altijd benieuwd om te zien wat er achter een bedrijf schuilgaat.

Door hen een kijkje achter de schermen te bieden:

  • Toon je de menselijkheid van je bedrijf;
  • Laat je zien dat er fun op de werkvloer aanwezig is;
  • Zet je de waardering voor jouw team in de verf;
  • Geef je aan dat niet alles binnen jouw bedrijf vlekkeloos verloopt, maar dat er wel gelachen en geleefd wordt.

Kortom, een video-idee om je transparantie en je betrokkenheid aanzienlijk te laten toenemen!

IMG_3347

4. Employer branding

“Employees are the story of your company”

Videocontent waarin je nieuwe of minder bekende werknemers voorstelt, doet het altijd goed bij bestaande en nieuwe klanten. Het laat zien dat je als bedrijf niet alleen belang hecht aan je personeel, maar ook aan de menselijkheid van je bedrijf.

Je wil je klanten laten kennismaken met wie er achter het bedrijf schuilgaat en hen de kans geven om je werknemers te leren kennen. Zo krijgt je bedrijf een gezicht.

Niet iedereen is even enthousiast over het idee om de hoofdrol te krijgen in een video. Kies daarom zorgvuldig de personen uit die je naar voor wil brengen in de video. Natuurlijk kan je met een juiste manier van filmen en monteren ook heel wat bereiken.

5. Brand video’s

Een goede brand film vertelt niet perse wat je als bedrijf verkoopt of doet maar brengt je fundamenten en waarden als bedrijf naar buiten. Ze proberen een persoonlijke connectie met het publiek aan te wakkeren. Want mensen kopen geen producten of diensten, ze kopen relaties en verhalen. 

Net dat is de kunst om met de juiste dosis creativiteit deze boodschap over te brengen. Content moet to the point zijn. Kort en krachtig met duidelijke call-to-action.

Via een brand campagne zet je je brand met video visueel in de kijker. Met storytelling en beleving gaan je echt de connectie aan met je potentiële klanten. Trek ze mee in je merkverhaal en engageer ze voor je brand.

Hier is het belangrijk om niet op korte termijn te denken, maar dat vooral te zien als investering doorheen je hele marketing en merkbeleving.

6. Interview een expert

“An expert is one who knows more and more about less and less.”

We leven vandaag in een kenniseconomie. Je doelgroep is niet alleen geïnteresseerd in wat je verkoopt, maar ook in wat je vertelt. 

Het beste van een experteninterview is dat de expert niet per se een extern persoon moet zijn. Ken je zelf verschrikkelijk veel van cardio als fitnesscoach of van gezond eten als diëtiste? Zet jezelf eens voor de camera en deel je kennis met zij die ernaar op zoek zijn.

Wanneer je consistent expertise deelt met hen, groei je langzaam maar zeker uit tot een kennisautoriteit. Dat is belangrijk, want je moet eerst het vertrouwen van de consument winnen voor je de weg vindt naar zijn loyaliteit. 

Door regelmatig nieuwe video’s te creëren, bouw je een groep trouwe volgers op die je kennis echt waarderen. Zij gaan op hun beurt reclame maken voor je video’s bij gelijkgezinden.

Zorg er wel zeker voor dat alles wat jij of een ander zegt in de video ook effectief klopt. Zeker wanneer het om belangrijke stukken informatie gaat. Goede video’s bouwen een community op. Slechte video’s gevuld met onwaarheden beschadigen je imago.

7. Timelapse

“Time is money.”

Timelapses hebben iets fascinerends. Je zag waarschijnlijk wel eens het groeiproces van een bloem of de bouw van een wolkenkrabber voorbij komen in je Facebook newsfeed. Timelapses zijn populaire video’s bij zowel producenten als kijkers. 

Een timelapse kun je voor veel toepassingen inzetten en geeft je kijkers een unieke inkijk in de werking van je bedrijf. Let wel op dat je een timelapse correct inzet.

De voornaamste reden om gebruik te maken van een timelapse is wanneer het proces anders zo traag verloopt dat je te lang moet wachten op een zichtbaar resultaat. Maar de timelapse moet ook betekenisvol zijn. 

Wanneer je bijvoorbeeld het groeiproces van een bloem in een video giet, dan is er enerzijds een zichtbaar resultaat en anderzijds betekenis. Dat groeiproces illustreert heel duidelijk welke fases zo’n bloem doormaakt.

8. Influencer video

Influencers worden steeds meer ingezet in videomarketing. Ze kunnen veel invloed uitoefenen op het koopgedrag van mensen. Daarom zetten bedrijven of merken hen in om een bepaald doelpubliek te bereiken en iets te promoten van een merk of product.  Het is een andere vorm van mond-aan-mond reclame.

Er wordt heel veel reclame gemaakt en verspreid op alle mogelijke manieren. Niet elke reclame is even geloofwaardig. Het wordt steeds moeilijker om je doelgroep te boeien en aan te zetten tot actie. Om je boodschap geloofwaardiger en betrouwbaarder te laten overkomen, is het makkelijker om een invloedrijk persoon te koppelen aan je merk of bedrijf.

Influencers geven je het gevoel dat het minder gaat om reclame, waardoor mensen sneller aangezet worden tot actie. We kunnen je dus helpen om een bepaald product te promoten, je bereik te vergroten, nieuwe doelgroepen aan te spreken, merkbekendheid te verhogen etc.

Thrive_STILL41 kopie

9. Listicles

In listicle-video’s werk je systematisch een lijstje af. Op websites als Buzzfeed zie je constant artikels in de aard van “5 tips om snel geld te verdienen” of “7 manieren om gewicht te verliezen”. Lijstjes geven je content een zekere structuur waar we allemaal van houden. Kijk maar naar de titel van dit artikel!

Zeker in video’s zijn lijstjes een efficiënte manier om je kijker aandachtig te houden. Je geeft in de titel al meteen aan wat je kijkers mogen verwachten van je video. We maken even de vergelijking…

Je komt twee video’s tegen die 15 minuten duurt. Het onderwerp? Snel een legpuzzel leren leggen. De titels van beide video’s zijn:

  • Zo los je snel een legpuzzel op?
  • 10 tips om snel een legpuzzel op te lossen

De eerste titel laat veel ruimte voor interpretatie over. Is het een timelapse van iemand die snel een puzzel maakt waarbij je het proces kunt observeren? Is het iemand die een kwartier lang uitlegt hoe hij/zij te werk gaat om een puzzel op te lossen? Je kunt het niet met zekerheid zeggen.

Maar wanneer je de tweede titel bekijkt, weet je meteen waar je jezelf aan mag verwachten. 10 concrete tips die elks zo’n 1,5 minuut in beslag nemen. Met andere woorden: 10 korte, snackable stukjes video.

samen je ideeën uitwerken?

kartouch_logo_1

Office & studio

Molenstraat 47
1880 Nieuwenrode

+32 486 36.58.96

hello(@)kartouch.be

 

Head office

Grote Heide 6
2811 Leest
BTW BE 0841.073.043

Ontvang onze nieuwsbrief

9 + 1 =

kartouch_logo_1

Office & studio

Molenstraat 47
1880 Nieuwenrode

+32 486 36.58.96

hello(@)kartouch.be

 

Head office

Grote Heide 6
2811 Leest
BTW BE 0841.073.043

Ontvang onze nieuwsbrief

14 + 3 =

kartouch_logo_1

Office & studio

Molenstraat 47
1880 Nieuwenrode

+32 486 36.58.96

hello(@)kartouch.be

 

Head office

Grote Heide 6
2811 Leest
BTW BE 0841.073.043

Ontvang onze nieuwsbrief

9 + 13 =