fbpx
photo-1504805572947-34fad45aed93-e1561973399823

Waarom kiezen voor een animatievideo?

Met animatievideo’s kan je verschillende soorten boodschappen op een heldere manier brengen. Animatie is een dankbaar medium in elke sector, van kleine start-ups tot heel grote spelers. 

Een animatievideo dwingt je om tot de essentie te gaan en maakt hetgeen je vertelt luchtiger, wat alleen maar positief is voor je video, natuurlijk.. 

Ontdek hieronder nog andere redenen om te kiezen voor een animatievideo…

 

Animatie schept duidelijkheid

Ingewikkelde zaken kunnen gemakkelijk verduidelijkt worden met een tekening. 

Als die tekening dan ook nog eens beweegt, heb je zoveel meer mogelijkheden. 

Met een animatievideo kan je processen, producten of jaarverslagen inzichtelijker en aantrekkelijker voorstellen. Je leest het goed, ook serieuze of zelfs ronduit saaie onderwerpen kan je op een luchtige manier voorstellen dankzij animatievideo’s.

1 copy

Minder grenzen voor je verbeelding

Bij een animatievideo vallen heel wat kosten weg zoals acteurs, cameramannen, camera’s, locaties, geluid…

Dit alles maakt dat animatievideo’s relatief gezien makkelijker en goedkoper zijn in productie. 

Bij een animatievideo zijn er bovendien veel minder grenzen: wil je bijvoorbeeld dat je video zich afspeelt onder water, dan is dat niet moeilijker om te implementeren dan een video die zich in je eigen dorp afspeelt. 

En je kan het er met een kleiner budget toch heel professioneel laten uitzien. Op voorwaarde natuurlijk dat je vertrekt vanuit een goed uitgedacht video script.

Entertainment

Met animatie creëer je meteen een ‘feel good’-sfeer. Daar zullen de tekenfilms die je vroeger keek wel voor iets tussen zitten. 

Gebruik dit in je voordeel!

Animatie is een speelse en informele manier van communiceren, maar dat wil niet zeggen dat je animatievideo’s niet voor moeilijke onderwerpen kan gebruiken. De grote kracht is dat je complexe thema’s en concepten net heel luchtig en simpel kan voorstellen.

Een animatievideo valt op 

Een animatievideo valt niet alleen op tegenover tekst, maar ook tussen andere video’s. Animaties worden bovendien vlot gedeeld op social media, en zo bereik je weer meer mensen.

Ook zin in een
snelle hap?

Handig voor updates

Als je boodschap moet worden aangepast of aangevuld, gaat met animatievideo’s gemakkelijker dan met traditionele video’s. 

Zonder alle acteurs terug te halen en de hele set opnieuw op te bouwen, kan je redelijk snel toevoegingen doen in dezelfde stijl. Daardoor heeft je video een veel langere levensduur en moet je niet voor elk product of voor elke aanpassing een nieuwe video maken. 

 

TALK ABOUT YOUR STORY

FOLLOW US
facebooklinkedIninstagram

OFFICE & STUDIO
Plasstraat 3
1860 Meise

UNDO.REDO BVBA
Overzetstraat 9
1880 Kapelle-op-den-Bos
BTW BE 0841.073.043